Letter to Daddy (4) say goodbye

Letter to Daddy (4) say goodbye

You say you want people to connect, but with all the bad things you do, you're just pushing me further and further away. I'm not sure I even know who you are deep down. And I'm not sure I really want to know the person who created this website. Are you a monster, Daddy? I'm scared to be related to you.
Mommy says you love me more than anything. But Daddy, if you really love me, you'll make this right. If you make your website go away, then maybe the world can be a nice place again! Please, Daddy, please make your website go away!
Okay, Daddy. I want you to think about what I've just said, and until you're ready to make a change, I think it's best you don't contact me.
Goodbye, Daddy.

_______________________________________________________

you want people to connect - vazbu want sb. to do sth. už jistě nemusím představovat, jen zde podotknu, že je dobré si uvědomit, že slova jako aby nebo ať v češtině jsou jen gramatickými berličkami, nejsou významovými slovy, a nemají v angličtině jeden daný překlad
with all the bad things you do - tím vším špatným, co děláš (podstatné jméno THINGS je tu oproti češtině trochu netypické, ale bez něj by věta nedávala smysl, stejně tak předložka WITH)
I'm not sure who you are - jde o nepřímou otázku, slovosled klasické otázky (who are you?) je tedy obrácený
related - zde "příbuzný, spřízněný", jinak také "související, spojený s něčím"
make it right - spravit to
are you ready to make a change? - jsi připravený na změnu?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Interview with a musician (1) - rozbor

An Interview with a Musician Ben Roth (1)